Cases

Mit navn er Tina Milton Woetmann, og jeg er indehaveren af klinikken ‘En anden tilgang til dig’. Jeg har altid interesseret mig for den holistiske tilgang til mennesket. Du kan læse mere om mig og min historie lige her. Jeg har fået lov, at dele nogle af mine klienters forløb med dig. Nogle af forløbene har været korte og andre længerevarende smertereducerende behandling eller blot for vedligehold af kroppen.

Billede af smertepunkter
Tina giver KST

Slid i lænd og øvre ryg

Klienten kommer fast hver 3. uge for at holde sine smerter nede på et niveau, hvor det ikke er nødvendigt at tage smertestillende for at fungere i hverdagen. Klienten arbejder som SSH i hjemmeplejen, hvor hun primært arbejder aften og nat. Der sker en del tunge forflytninger af beboerne på trods for forflytnings hjælpemidler. Det har ført til slid i lænd og øvre ryg, især skuldrene er udsatte af de til tider ikke-ergonomiske arbejdsstillinger.

Behandlingsforløb og resultat

Fakta:
Kvinde, 54år, Social og sundhedshjælper på aften/nat hold.
Smerter fra 1-10: 8
Medicin: Ingen
Søvn: Vågner hver 2. – 3. time
Kvinden er moderat aktiv, og går hver dag. Spiser alment sundt og varieret kost.

Klientens forventninger: Klienten ønsker at blive smerterne kvit, og at få løsnet bækkenregionen, samt igen at kunne sove på siden pga. sine smerter i skulderne.

Behandling: Klienten starter med VibroAkustisk Terapi, da viberationerne stimulerer kroppen helt ned på celleniveau. Behandlingen består af lav frekvens viberationer, der afspænder samtlige muskler i kroppen på 20 min. Derudover får det kroppens naturlige energi flow til at flyde mere frit, og klienten bliver på den måde mere modtagelig overfor kranio sakral terapi (KST). Med de blide teknikker fra KST får jeg løsnet de sidste spændinger i klientens lænd, ryg, nakke og skuldrer. Jeg giver derudover også skuldre og nakke laser terapi med god effekt.

Resultat:  Klienten føler sig meget mere mobil lænden efter en behandling. Smerterne er nu på en 4’er på en skala fra 1 – 10. Klienten kan igen sove på siden, uden ubehag samt kan sove igennem uden at vågne.

Baby der ikke vil ligge på maven

3mdr gammel baby, der er født ved kejsersnit. Baby har et regelmæssigt søvnmønster, men sover helst ikke i uvante omgivelser. Baby græder når hun bliver lagt på maven, og er derfor begyndt at få et fladt baghoved. Baby kan ikke holde sit eget hoved, pga. nakkemusklaturen er underudviklet, da hun ikke vil ligge på maven.

Behandlingsforløb og resultat

Fakta:
Pige, 3mdr
Smerter fra 1 – 10: Udviser tegn på smerter i form af gråd
Medicin: D-dråber samt mor tager multivitamin
Søvnmønster: Regelmæssigt
Baby bliver ammet.

Klientens forventninger: At baby vil ligge på maven, uden at vise tegn på ubehag og få udviklet sin nakkemuskulatur.

Behandling: Baby er meget spændt i lænden samt ryggen, og får KST på korsben, ryg og øvre ryg, for at løsne spændingerne. Under behandlingen gav babypige et par små spjæt og det sitrede i venstre arm.

Resultat: Allerede med det samme ville hun ligge på maven. Hun viser stadig en smule tegn på ubehag, men for hver dag siden behandlingen har hun ville ligge længere og længere på maven. Så jeg tolker det som muskelhukommelse, og ikke et reelt ubehag. Jeg forventer ikke yderligere behandlinger er nødvendige.

Piskesmæld i nakken efter biluheld

Mand, 40 år, Anlægsgartner
Han er blevet påkørt af anden bilist, der ramte hans bil i højre side. Ulykken skete i starten af maj 2021.  Hans egen læge har konstateret piskesmæld i nakken efter ulykken, og har anbefalet blide behandlinger som en del af hans recovery. Han er nervøs for om han på sigt ikke kan passe sit arbejde, da han siden ulykken har været meget smerteplaget og nu starter sæsonen op og der kommer mere arbejde.

Behandlingsforløb og resultat

Fakta:
Mand, 40år, Anlægsgartner
Smerter fra 1-10: 8
Medicin: 3 x dagligt 2 panodil
Søvn: Sover 6 timer hver nat.
Manden er moderat aktiv, spiller badminton i sin fritid. Spiser alment sundt og varieret kost.

Forventninger: Han håber at kranio sakral terapi kan hjælpe ham til en hurtigere recovery og dæmpe smerterne.

Behandling: Jeg behandler klienten 3 uger efter ulykken er sket. Klienten giver udtryk for smertepåvirkning i lænden, da jeg lægger hånden på hans korsben. Jeg mærker at kroppen generelt er låst i venstre side som formentlig er en følge af, at bilisten har ramt bilens højre side. Jeg afspænder lænd, skuldrer, bryst, øvre ryg, kranie og hals med god effekt.

Resultat: Klienten har det markant bedre efter behandlingen, føler sig afslappet, dog har han stadig lidt ømhed over lænden. Der er tydelig forbedring i hans mobilitet i nakken, og smerterne er aftaget. Jeg har anbefalet klienten at komme igen om 10 – 14 dage.

Tina giver KST

Book en tid

Du kan vælge at booke en tid direkte i mit online booking system, og ellers kan du ringe, og eller sende mig en sms på 60 24 97 60.

Portræt af Tina

Book en tid

Du kan vælge at booke en tid direkte i mit online booking system, og ellers kan du ringe, og eller sende mig en sms på 60 24 97 60.